ویژگی های عمومی
± دستمال های کاغذی از خمیر کاغذ الیاف سلولزی بکر و یا الیاف سلولزی باز یافت شده در رنگ های سفید و یا الوان تهیه می گردند.
± دستمال کاغذی باید کرپ شده باشد. یعنی چین خوردگی در سطح کاغذ وجود داشته باشد که این چین-خوردگی ها موجب افزایش سطح تماس و بالا بردن سرعت جذب آب می گردد، به طوری که هنگام پاک کردن دست خیس بعد از نیم ساعت حالت اولیه خود را به دست می آورد و اگر پودر شود حتماً مواد شیمیایی به کار برده شده به میزان مطلوب نبوده است.
± دستمال باید فاقد پرز شامل الیاف ریز و ذرات معدنی که در فرآیند تولید و بسته بندی ممکن است ایجاد شود، باشد.
± هرگونه ذرات غیرلیفی قابل رؤیت بر روی ورق دستمال که رنگی بوده و یا دارای وضوح مشخصی است و به عنوان لکه شناخته می شود نبایستی از سه لکه با قطر یک میلی متر باشد.
± در هر برگ دستمال کاغذی نباید بیش از سه سوراخ با قطر کمتر از ۲ میلی متر داشته باشد.
± دستمال کاغذی نباید دارای بوی نامطبوع چه در حالت خشک و چه در حالت خیس باشد. توجه شود گاهی دستمال ها با عنوان دستمال معطر فروخته می شوند که اگر بوی نامطبوع دارند باید به تاریخ تولید و سری ساخت آن توجه شود. درصورت اعتبار تاریخ مصرف از مراجع ذیربط راهنمایی گرفته شود. زیرا کلیه اسانس های به کار گرفته شده به عنوان ماده معطر باید دارای مجوز بهداشتی باشند.
± در دستمال نباید الیاف کلوخه شده، تراشه و هرگونه جسم خارجی قابل رؤیت وجود داشته باشد.
± در دستمال نباید پارگی دیده شود.
± گاهاً دیده می شود درصورت برداشتن یک برگ بقیه دستمال ها نیز از جعبه بیرون می آیند. که این امر بیانگر پرفوراژ نامناسب دستمال کاغذی می باشد. بنابراین باید دستمال ها برگ برگ و جدا جدا از جعبه خارج شوند.
± دستمال کاغذی در سه اندازه کوچک، متوسط و بزرگ تولید می گردند باتوجه به لزوم درج ابعاد بر روی بسته-های دستمال کاغذی مصرف کنندگان باید مراقب اختلاف قیمت در این سه اندازه باشند چرا که گاهاً دستمال ها در ابعاد کوچک در همان جعبه های معمولی که اندازه متوسط می باشند،
بسته بندی می گردند و با اینکه بر روی جعبه ها درج گردیده اما هنگام خرید متوجه این ابعاد نیستند و قیمت پرداخت شده به اندازه دستمال های متوسط می باشد که همین بی دقتی مصرف کنندگان موجب استمرار سودجویی برخی از تولیدکنندگان گردیده است که این امر به راحتی با اندازه گیری فضای آزاد جعبه قابل پیگیری است. جعبه ها نباید در عرض بیش از ۱۰ میلی متر و در طول بیش از ۳۰ میلی متر فضای آزاد داشته باشند.
± درمورد دستمال اندازه کوچک طول جعبه باید حداکثر ۱۸ سانتی متر باشد.